Stephanie Verschuren

Stephanie Verschuren / Dierenarts

In 2011 ben ik afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde in Gent. De eerste paar maanden na de studie ben ik naar Zuid-Afrika gegaan. Daar heb ik bij de dierenbescherming gewerkt in sloppenwijken en heb ik een hoop gave wild-life avonturen beleefd.

Bij terugkomst in Nederland in 2012, werd ik aangenomen voor een waarneming in deze praktijk. Daarna heb ik onder andere gewerkt in praktijken in Diemen en Amsterdam. Sinds 2013 ben ik met veel plezier weer terug, en een vast onderdeel van dit gezellige team. Eerst combineerde ik dit met werkzaamheden in Amsterdam, sinds we een tweede vestiging in Bennebroek geopend hebben werk ik fulltime in deze regio.

Zo lang als ik me kan herinneren was dierenarts worden al mijn grote droom. Al vroeg op de basisschool fascineerde planten en dieren met bijbehorende anatomie en fysiologie mij enorm. Al op jonge leeftijd waren de boeken uit de bibliotheek over deze onderwerpen niet aan te slepen, en ieder uit het nest gevallen jong vogeltje kreeg de maximale zorg.

Het intensieve contact met zowel mens als dier en de betrokkenheid vanaf de eerste klacht tot de uiteindelijke diagnose en de juiste behandeling vind ik elke dag weer heel bijzonder, leuk en uitdagend. Ik volg zeer regelmatig nascholing om altijd up-to-date te blijven op diverse gebieden in de diergeneeskunde. De medische wetenschap blijft altijd veranderen en verbeteren, dat maakt een beroep in deze sector nooit saai.

Thuis in Amsterdam vertroetel ik mijn hondje Spot, een lieve en helaas een beetje beschadigde, kruising die ik gevonden heb in een dierenasiel in het noorden van het land. Spot is ook regelmatig in een van onze praktijken te vinden (en te horen….!).


Ons Team