Sabine

Sabine / Para-veterinair

Opgroeiende tussen 9 katten een hond en verschillende knaagdieren, wilde ik niks liever gaan werken met dieren als ik later groot was. Mijn hart lag bij de apen vooral. Diana Fossey, Jane Goodall en Birute Galdikas waren een inspiratiebron.

Met een omweg van eerst autotechniek te hebben gedaan. Ben ik uiteindelijk de opleiding begonnen als dierverzorger en paraveterinair in Nijmegen.

Nog voor ik mijn opleiding klaar had, ben ik begonnen te werken in een kliniek in Amsterdam. Deze is gespecialiseerd in vogels voornamelijk papegaaien.

Uiteindelijk heb ik een jaar vrij genomen om toch te kijken of mijn hart in de jungle lag. Hier heb ik bij verschillende projecten mogen werken. Maar het mooiste is gelukt een half jaar de kapucijnapen volgen in een stuk jungle van Colombia in mijn eentje.

Weer in Amsterdam was het erg wennen aan de drukte in de praktijken. Ik miste het echte contact met de dieren en de baasjes.

Sinds april 2022 ben ik hier werkzaam hier in Aerdenhout. Waar ik mijn hart weer kan ophalen om er voor 100% er te zijn voor u en uw viervoeter. Elke dag ben ik hier samen met mijn kleine vriend Billy de mops.