De praktijk

Wij zijn een moderne goed geoutilleerde praktijk en volgen regelmatig cursussen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. U kunt dan ook bij ons voor vrijwel alle behandelingen terecht van een vaccinatie met bijbehorend lichamelijk onderzoek tot digitale rontgen-opname en chirurgie. Verder staan wij in contact met een aantal specialisten die desgewenst bij ons op de praktijk kunnen komen voor een consult of behandeling (chirurgie weke delen, laparoscopie, interne geneeskunde en radiologie).

Wij zijn tevens gespecialiseerd in lasertherapie, en een van de weinige praktijken in Nederland met een type IV laser in de praktijk. Dit type laser geeft warmte af tot diep in de cellen van de weefsels. Deze specifieke warmte stimuleert de cel biochemisch, waardoor een snellere heling, verminderde infectie en ontsteking en een snelle pijnbestrijding plaats vindt. Deze behandeling kunnen we gebruiken in combinatie met medicatie, maar zorgt er ook vaak voor dat we minder of zelfs geen medicatie meer hoeven te gebruiken (denk aan antibiotica bij een geïnfecteerde wond, of pijnstillers bij artrose). Wij gebruiken met veel succes deze technologie bij oa artrose, neurologische klachten (hernia bijvoorbeeld), heling van grote wonden, hotspots en oorontstekingen.

Wij werken uitsluitend op afspraak om zo de wachttijden te bekorten en voldoende tijd in te plannen voor het onderzoek en behandeling van uw huisdier.

Wij zijn een erkend aequor leerbedrijf. Daarom zult u bij ons regelmatig nieuwe gezichten zien, dit zijn stagiaires van het Clusius College te Alkmaar of het Wellant College te Aalsmeer. Deze stagiaires volgen de opleiding tot para-veterinair of dierenarts-assistente en doen bij ons de nodige praktijkervaring op.