6 maanden controle puppy

1 sep, 2017

6 maanden controle puppy

Wij nodigen uw pup graag op de praktijk uit voor een 6 maanden check-up!

In de periode tussen het laatste bezoek aan de dierenarts (op 12 weken leeftijd meestal) en nu is er namelijk veel gebeurd. Het is een belangrijke periode.

De tanden zijn op deze leeftijd, als het goed is, gewisseld. Deze wisseling is bij kleine rassen soms onvolledig, de melktanden vallen er niet uit en gaan de nieuwe blijvende tanden hinderen. Grotere rassen zijn op deze leeftijd in de lengte volgroeid (de groeischijven van de botten zijn gesloten), daarom is dit een goed moment om de gewrichten te onderzoeken en eventuele (erfelijke) problemen vroeg te detecteren. Bovendien is de puberteit aangebroken, de vruchtbare periode komt er aan. Een goed moment om over een eventuele sterilisatie of castratie te praten.

Kortom er gebeurt in het eerste levensjaar van en hond meer dan genoeg, daar willen wij graag samen aandacht aan besteden.

Wat er aan bod komt tijdens deze controle:

  • Gebit
  • Conditiescore en voedingsadvies
  • Bij grotere rassen de heupen, knieën en ellebogen.
  • Sterilisatie of castratie
  • Gedrag

Puppies die al bij ons bekend zijn ontvangen van ons een oproep voor deze controle. Alle andere honden zijn uiteraard ook van harte welkom! We hopen u binnenkort te mogen verwelkomen in een van onze vestigingen.

Dit consult kost 25 euro, u kunt telefonisch een afspraak maken.

Dierenkliniek Aerdenhout

Laat een reactie achter

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.