Chippen

21 apr, 2014

Chippen

De ministerraad heeft besloten dat per april 2013 elke eigenaar verplicht wordt zijn hond binnen 7 weken na de geboorte te laten chippen en centraal aan te melden. Ook voor import honden geldt deze regeling.

Momenteel raken nog steeds vele honden en katten zoek of lopen weg. Een deel van hen vindt de weg naar huis nooit meer terug. Ook de dierenambulance komt nog vaak met huisdieren die helaas niet gechipt zijn waardoor ze in het asiel terecht komen.

Een goede identificatie zorgt ervoor dat eigenaar en huisdier sneller herenigd worden. Identificeren d.m.v. een chip (of vroeger tatoeage) alleen is onvoldoende. Zeer belangrijk is dat het chipnummer ook bij een centrale databank genoteerd staat, op naam, adres en telefoonnummer van de eigenaar.

Een betrouwbare databank is de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren. Deze is aangesloten bij een overkoepelende Europese databank. Dieren die verzekerd zijn en honden, katten of fretten die meegaan op vakantie buiten Nederland moeten geïdentificeerd kunnen worden d.m.v. een chip en (Europees) paspoort.

Bij ons gechipte dieren melden wij voor u aan bij deze databank (NDG) waarna u van hen een bevestiging ontvangt. Op www.chipnummer.nl kunt u controleren of uw huisdier met chipnummer goed geregistreerd staat.

fotochip

Dierenkliniek Aerdenhout

Laat een reactie achter

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.