Let goed op waar uw nieuwe pup vandaan komt!

27 nov, 2020

Let goed op waar uw nieuwe pup vandaan komt!

De afgelopen maanden hebben we veel nieuwe kittens en pups voorbij zien komen op de praktijk. Nu we allemaal meer thuis zijn, neemt de vraag enorm toe. Dit is gezellig, maar de keerzijde is dat we meer en meer ongezonde pups hebben gezien die allemaal te herleiden zijn naar malafide fokkers (of broodfokkers). Sommige pups zijn daardoor niet oud geworden. Er is vaak gesjoemeld met de vaccinaties, of ze zijn stiekem geïmporteerd uit Oostbloklanden terwijl er gedaan wordt alsof ze in Nederland geboren zijn. De hondjes nemen (dodelijke) overdraagbare virussen mee, of hebben serieuze genetische afwijkingen te wijten aan incest en ongezonde ouders bij broodfok.

Lees u alstublieft heel erg goed in voordat u een fokker kiest, veel alarmbellen zijn te herkennen!

Let in ieder geval al op deze punten:

– Zorg dat u altijd de moeder heeft gezien!
– Een betrouwbare fokker is niet bang om naast telefonisch contact, ook via mail en whatsapp te communiceren. Een malafide fokker doet dit liever niet, zodat er niks zwart op wit staat.
– Een pup gaat vaak rond 8 weken naar de nieuwe eigenaar. Hij moet dan voorzien zijn van een geldig Europees paspoort, een chip en een vaccinatie op 6 weken leeftijd (tegen hondenziekte (distemper) en parvovirus.
– Zorg dat u volop bewijs heeft dat het hondje in een huiselijke omgeving is opgegroeid.
– Met deze enorme vraag naar pups klopt het niet als pups in de aanbieding worden gegooid of gelijk opgehaald mogen worden. Ook klopt het niet als u bij een fokker uit allerlei rassen mag kiezen.

Er zijn nog veel meer alarmbellen die u makkelijk kunt herkennen, lees goed onderstaande link door:

Https://www.licg.nl/foute-fokker/

 

 

 

Dierenkliniek Aerdenhout

Laat een reactie achter

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.