Overgewicht

21 jun, 2014

Overgewicht

In zowel buitenland als in Nederland kampt een groot deel van de honden en katten met een zekere mate van overgewicht, een toename van het lichaamsvet. Overgewicht is een sluipende ziekte. Te veel energierijk eten in combinatie met te weinig beweging is de meest voorkomende oorzaak. Dieren met overgewicht leven in het algemeen korter en zijn minder gezond (hart en gewrichten worden overbelast, vatbaarder voor infecties, hitte intolerant, etc.).

Het beste is om te voorkomen dat een dier overgewicht krijgt. Kampt uw huisdier echter al met overgewicht dan is ons advies hem of haar te laten afvallen. Afvallen kan door minder voeding te geven of met speciale diëten. Daarnaast moeten ze gestimuleerd worden om meer te bewegen.

Op jonge leeftijd af en toe spelenderwijs langs de dierenkliniek om op de weegschaal te laten staan en bij ons voedingsadviezen krijgen kan altijd, maar op latere leeftijd advies vragen over het juiste gewicht voor uw hond of kat en hoe dit te verbeteren indien nodig is zeker mogelijk.

In sommige gevallen is een lichamelijke aandoening of ziekte de oorzaak van het overgewicht. Onze dierenartsen kunnen na een algemeen lichamelijk onderzoek en mogelijk aanvullend onderzoek u verdere adviezen geven.

 

hondkatweegschaal

Dierenkliniek Aerdenhout

Laat een reactie achter

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.