Vaccineer uw konijn!

7 apr, 2015

Vaccineer uw konijn!

Bij de aanschaf van een konijn denkt u minder snel aan een jaarlijkse vaccinatie en check-up dan bij een hond of kat. Helaas blijkt dat in Nederland maar 15% van alle tamme konijnen wordt gevaccineerd terwijl het ontzettend belangrijk is.

We vaccineren tegen het viraal heamorrhagisch syndroom (afgekort VHS) en myxomatose.
VHS wordt verspreid door direct contact tussen konijnen (wilde en tamme), maar besmetting met het virus kan ook plaatsvinden via mensen, kleding, schoenen, en vlooien. Myxomatose wordt vooral overgedragen door bijtende insecten zoals muggen en wordt via deze weg gemakkelijk overgedragen van wilde konijnen op tamme konijnen.
Zowel myxomatose als VHS hebben vrijwel altijd een dodelijk verloop. Er bestaat geen specifiek geneesmiddel. En helaas komen deze ziektes in deze regio veel voor.

De enige bescherming die u uw konijn kunt bieden is vaccinatie. U kunt uw konijn vanaf de leeftijd van 5 weken al laten vaccineren, met daarna jaarlijks een herhalingsinjectie.

Deze maand bieden wij een vaccinatie en volledige check-up van uw konijn aan voor 27 euro, maak hiervoor telefonisch een afspraak.

Dierenkliniek Aerdenhout

Laat een reactie achter

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.